Skoleleder i Vollsmose efter urin-overfald: - Børnene er ikke fra vores skole

Selv om en gruppe børn og unge deltog i et overfald, hvor en 15-årig dreng blev tævet og overhældt med urin på Abildgårdskolen, går børnene ikke på skolen, forsikrer skoleleder.

En 15-årig dreng blev i sommerferien overfaldet, tævet og overhældt med urin af en større gruppe drenge på Abildgårdskolens område i Odense-bydelen Vollsmose.

Selv om omkring ti drenge helt ned til niårsalderen har deltaget i overfaldet på skolens område, er der ikke tale om elever fra Abildgårdskolen, forsikrer skoleleder Allan Feldskou.

- Det er ikke nogle børn, vi kender til. De går ikke på vores skole. Havde det været elever på skolen, havde jeg været vidende om det, siger Allan Feldskou til TV 2/Fyn.

- Jeg er rigtig ked af at få skolens navn klasket ind i det, fortæller skolelederen. 

Overfaldet er også til dels sket ved B1909’s boldbaner, der ligger tæt på skolen. 
Overfaldet er også til dels sket ved B1909’s boldbaner, der ligger tæt på skolen. 
Foto: Google

Spark, peberspray og urin

På skolens udendørsområde blev den 15-årige dreng ifølge anklagemyndigheden hos Fyns Politi slået, sparket og fik sprøjtet peberspray i øjnene.

Overfaldet er også sket ved B1909’s boldbaner, der ligger tæt på skolen. Overfaldet varede mellem 30 og 40 minutter.

- Det er altid ærgerligt, når den slags hændelser sker. Det er fløjtende ligegyldigt, om det er på skolens område eller niernes område, siger Allan Feldskou.

Fem drenge sigtet

Fem drenge er blevet sigtet i sagen, og de nægter sig skyldige i sigtelserne, men erkender, at de var til stede på Abildgårdskolen 20. juli i forbindelse med overfaldet.

Skolen har udleveret videomateriale fra overfaldet til Fyns Politi, der har brugt det til at fange gerningsmændene. 

- Det tyder på, at det er sket i nærheden af Abildgårdskolen. Selv om nogle unge mennesker render rundt i vores skolegård, har skolen ikke noget med de lømler at gøre, siger Allan Feldskou.

Overblik

Teenager varetægtsfængslet i fire uger

Mandag blev en 16-årig dreng varetægtsfængslet til 24. september for at have deltaget i overfaldet.

I sidste uge blev to 16-årige drenge og en 17-årig dreng ligeledes fængslet i sagen.

De er sigtet for grov vold og vidnetrusler. Den 16-årige dreng, der blev varetægtsfængslet mandag, er sigtet for endnu et tilfælde af vidnetrusler, da han spurgte den 15-årige drengs far: “Skal jeg slå din søn ihjel?” Det skete på Vollsmose Torv søndag eftermiddag. 

Skolelederen ærgrer sig over, at episoden og de efterfølgende varetægtsfængslinger kommer frem på et tidspunkt, hvor forældre til potentielt nye elever skal vælge skole. Det giver et indtryk af en problemfyldt skole.

- Det er en god, gedigen folkeskole, forsikrer Allan Feldskou.

- Hvad der er foregået, håber jeg politiet kommer til bunds i.

Abildgårdskolen har udleveret videomateriale fra skolens overvågningskameraer, der angiveligt har fanget dele af overfaldet på videooptagelser. Kameraerne kører også i sommerperioden og bruges blandt andet i forbindelse med indbrud på skolen.

Oversigt

    Oversigt