Skoleleder igen anmeldt for racisme

En avislæser har anmeldt en skoleleder på Fyn for racisme, efter at en far har trukket sin anmeldelse tilbage.

Der gik ikke lang tid, fra faren til en elev på Ejerslykkeskolen i Odense trak sin anmeldelse af skolens leder for racisme tilbage, før skolelederen igen er blevet anmeldt til Fyns Politi for overtrædelse af straffelovens paragraf 266b.

Denne gang er det en læser af Fyens Stiftstidendes netavis, Fyens.dk, Carsten Halvorsen fra Assens, som har politianmeldt skoleleder Birgitte Sonsby, skriver Fyens.dk.

- Jeg sendte omgående en mail til politiet, da jeg blev opmærksom på, at faren havde trukket sin anmeldelse tilbage, fortæller Carsten Halvorsen til netavisen.

Han har endnu ikke modtaget en bekræftelse på, at politiet har modtaget anmeldelsen.

- Der kan gå lang tid, siger Carsten Halvorsen, som tidligere har anmeldt to politikere fra Dansk Folkeparti - Alex Ahrendtsen og Søren Espersen - for racisme.

- Jeg anmelder normalt politikere, for jeg er ikke enig i, at der gælder særlige regler for dem. Det er det svar, jeg får, når jeg anmelder dem, siger han til Fyens.dk.

- Men her er der tale om en skoleleder, som repræsenterer Odense Kommune og har udtalt sig på kommunens vegne. Havde hun været privat skoleleder, eller havde hun sagt det på lærerværelset, havde det været en anden sag, siger Carsten Halvorsen.

Over for politiet begrunder han blandt andet sin anmeldelse med, at skolelederen med ordene "jeg er så skide træt af jer muslimer" diskriminerer eleverne.

- Eftersom udtalelsen er faldet i et offentligt rum, kan den ikke bortforklares med at være fremsat i en lukket kreds, skriver Carsten Halvorsen i sin anmeldelse.

Han mener, at det er nødvendigt at reagere i en sag som denne - også selvom han tvivler på effekten:

- Hvis man ikke bremser hadsk propaganda, bliver det ødelæggende for integrationen i Danmark.

Oversigt

    Oversigt