I det fynske folks tjeneste

Skolelukning skaber splid i Venstre

Flere i Venstres bagland i Faaborg-Midtfyn kritiserer nu oplægget til en ny skolestruktur. En lokalformand mener, at hans parti løber fra sine valgløfter.

Kaj Munk, formand for Venstre i Ryslinge, mener, at hans eget parti siger et og gør noget andet.

Kaj Munk, formand for Venstre i Ryslinge, mener, at hans eget parti siger et og gør noget andet:

- Det er i hvert fald at omgås vores valgprogram meget lemfældigt, siger Kaj Munk.

Kaj Munk kritiserer, at kommunal-politikere i Venstre i et ny spareforslag anbefaler at lukke flere landsbyskoler - herunder skolen i Gislev.

Forud for kommunalvalget for et lille år siden lovede Venstre at kæmpe for de små skolers bevarelse:

- Der er ikke nogen tvivl om, at der nogle af vores vælgere, der tænker: Det var meget kort tid efter, at de løb fra så kraftig en aftale, og der vil osse være nogen, som betragter det som vælgerbedrag, siger Kaj Munk.

Har det skidt med kritikken

En af de politikere, der anbefaler forslaget, Lene Høsthaab, siger, at hun har det skidt med kritikken.

- Der er nogen, der vil mene, at det er vælgerbedrag. Men vi er som politikere valgt til at træffe beslutninger ud fra de realiteter, der er. Og realiteten er der ikke nogen penge i kommunen at gøre godt med, så man træffe nogle valg ud fra det, siger Lene Høsthaab, næstformand i Børne- og undervisningsudvalget, Venstre.

Lene Høsthaab mener ikke, at hun forud for valget kunne have forudset, at kommunen i de kommende fire år skal spare 150 millioner kroner.

- Jeg kan sagtens se, hvad de lægger i, at vi gør noget andet end det vi for bare et år siden lovede os selv, men der er sket mange ting. Ingen af os politikere kunne forestille os, at vi skulle spare så mange penge, dengang vi gik til valg, siger Lene Høsthaab, næstformand i Børne- og undervisningsudvalget, Venstre.

Venstre medlemmer mødes 8. september for at drøfte forslaget.