Skolelukninger er ikke populære

Skolelukninger er ikke et populært valgtema. Langt de fleste fynske byrådskandidater vil ikke tale om skolelukninger op til kommunalvalget.

Morten Weiss Pedersen fra de konservative i Middelfart kalder dog sine politiske modstandere for bangebukse, når de ikke vil tale om lukninger af små skoler i kommunen.
- Det er frygt for vælgernes dom til valget, det er "tøsedrengeri, siger Morten Weiss Pedersen (K) til TV2/FYN.

Han foreslår, at man lukker Tanderup Skole og Fjeldsted-Harndrup Skole. De er for små og dermed for dyre. Men Socialdemokraternes gruppeformand har en helt anden mening.

- Vi går til valg på, at vi bevarer den nuværende skolestruktur, og det er åbent og ærligt, siger Johannes Lundsfryd til TV2/FYN.

TV2/FYN har spurgt de fynske byrådskandidater, om de går ind for skolelukninger, og her svarer 83 procent "nej". Morten Weiss Pedersen står temmmelig alene med sit ja, men han mener, at vælgerne bliver ført bag lyset af de andre partiers valgtaktik:

- Jeg mener helt klart, at det er udtryk for vælgerbedrag at udskyde debatten om skolelukninger til efter, at vælgerne har stemt den 17. november, siger han.

Oversigt

    Oversigt