Skoleplan er igen sat i spil

Opsigtsvækkende drejning i Odense. Den omstridte skoleplan, der kan koste syv skoler i kommunen livet, og som har fået tusindvis af forældre på barrikaderne, er nu sat i spil igen.

Det betyder, at flere af skolerne nu måske alligevel overlever.
Skolerådmand Stina Willumsen fortæller til TV 2/FYN, at høringsfasen har ført til en række konstruktive forslag - blandt andet en omlægning af enkelte skolestrukturer, en nytænkning af specialskoleundervisningen samt forslag om fælles ledelser af enkelte skoler.

Og det gør, at politikerne ikke bør komme med nogen afgørelse før nytår, som ellers planlagt.
- Jeg synes, vi skal bruge lidt ekstra tid til at diskutere det politisk, og derfor vil jeg foreslå, at vi rykker den politiske beslutning til den anden side af nytår, så vi får god tid til at drøfte det her, siger hun til TV 2/FYN.

Venstres Jane Jegind lægger op til, at den nuværende plan, som altså kan betyde, at syv skoler lukker, helt bliver droppet.
- Den er ikke god nok, den skal tages af bordet. Der skal komme en ny plan. Planen hænger ikke sammen, for vi kaster rundt med eleverne. Det er ikke rimeligt, fortæller hun til TV 2/FYN.

Embedsmændenes forslag til en ny skolestruktur inkluderer, at Højstrupskolen, Skt. Klemensskolen, Lumby Skole, Ejbyskolen, Spurvelundskolen, Tornbjerg Skolen og Humlehaveskolen skal lukke.
- Der kommer i øjeblikket rigtigt mange gode høringssvar ind, og dem skal vi tage alvorligt, siger Jane Jegind.

Se mere på TV 2/FYN klokken 19.30

Oversigt

    Oversigt