Skolepraktik giver ikke arbejde

En ny rapport lavet for HK, viser at de elever der får deres uddannelse i skolepraktik efterfølgende ikke kan få arbejde. Rapporten slår fast at 37 procent af eleverne i skolepraktik ikke kan finde arbejde.

-

En ny rapport lavet for HK, viser at de elever der får deres uddannelse i skolepraktik efterfølgende ikke kan få arbejde.


Rapporten slår fast at 37 procent af eleverne i skolepraktik ikke kan finde arbejde.


På Fyn nikker man genkendende til tallet. Men Stig Holmelund, afdelingsleder, Tietgenskolen kalder alligevel skolepraktik en succes.


\"Skolepraktik er ikke optimalt. Men det er bedre en ingenting og de fleste får jo arbejde alligevel,\" siger Holmelund.


Den gruppe der oftest ender i skolepraktik er de ældre -dem omkring de 30. De har været ude på arbejdsmarkedet, men mangler uddannelse som de forsøger at få nu.


\"Den gruppe får gode karakterer, men de falder på deres dåbsattest,\" forklarer Holmelund.


Erhvervslivet forestiller sig en elev på 18, fordi det er det normale. Og de overser gruppen af ældre, der så ender i skolepraktik.


\"Erhvervslivet må se at vågne op. Der er massere af kvaliteter at hente selv om man er ældre og selv om man har været i skolepraktik\", slår Stig Holmelund fast.


 

Oversigt

    Oversigt