Skoler i åbent skænderi efter voldsepisode

Et groft overfald på en 14-årig dreng fra en skole i Vester Aaby betyder nu, at skolen i Vester Aaby vil boykotte samarbejde med skolerne i Vollsmose. Inspektøren på Abildgårdskolen mener, at skolen i Vester Aaby skaber fjendebilleder.

-

Et groft overfald på en 14-årig dreng fra en skole i Vester Aaby betyder nu, at skolen i Vester Aaby vil boykotte samarbejde med skolerne i Vollsmose. Inspektøren på Abildgårdskolen mener, at skolen i Vester Aaby skaber fjendebilleder.

Slog med hjørneflag
En fodboldturnering i Vissenbjerg udviklede sig lørdag til et voldeligt overfald på en kun 14-årig dreng fra Vester Aaby Skole. Med knytnæver og et hjørneflag blev den 14-årige dreng helt uden varsel angrebet af to drenge fra Abildgårdskolen i Odense.

Motivet til angrebet var formentlig en grov tackling i en fodboldkamp.

Drengen er fortsat indlagt på Odense Universitetshospital med to brud på kæben, og kan kun indtage flydende kost de næste to uger.

Elever bortvist
De to drenge, der stod bag overfaldet, er blevet bortvist fra Abildgårdskolen, og den ældste på 15 år kan se frem til et strafferetsligt efterspil. Den anden dreng på 14 år kan ikke retsforfølges.

Episoden har også betydet at ledelserne på de to skoler skælder voldsomt ud på hinanden. 

Nej til forsoning
Viceskoleinspektøren på Vester Aaby Skole er så fortørnet over angrebet, at han vil have ændret i programmet for en naturvidenskabelig festival på Odense Teknikum i næste måned. Hans Milland mener ikke, at eleverne på hans skole skal møde elever fra en anden skole i Vollsmose.

Samtidig har viceinspektøren, Hans Milland, afvist et forsoningsmøde med Abildgårdskolen om sagen og en ny venskabskamp mellem de to skoler.

\"Viceinspektøren på Vester Aaby Skole er med til at fastholde fjendebilleder. Jeg kan ikke se, at eleverne på skolen kan lære noget af inspektørens reaktion\", siger Allan Feldskou, der er inspektør på Abildgårdskolen.

Tilråb eller uerfarne lærere
Samtidig strides de to skoler om årsagen til den voldelige episode. Ifølge lærere fra Abildgårdskolen var årsagen til overfaldet racistiske tilråb fra eleverne på Vester Aaby Skole.

Det afviser viceinspektøren på Vester Aaby Skole kategorisk. I stedet beskylder han de lærere fra Abildgårdskolen, der var med til fodboldturneringen i Vissenbjerg, for at være uerfarne.

Det afviser Abildgårdskolen tilgengæld. Inspektøren siger, at lærerne var meget erfarne og har været på skolen mellem 8 og 17 år.

Lærerne på Vester Aaby Skole vil dog ikke afvise et forsoningsmøde om sagen en gang i fremtiden.

Oversigt

    Oversigt