I det fynske folks tjeneste

Skoler mangler computere

De fynske skoler mangler computere

Der er for få computere på de fynske skoler i forhold til antallet af elever. Det svarer over halvdelen af de fynske skoleledere i en rundspørge, som TV 2/FYN har gennemført.  

Ikke tilstrækkeligt

Undersøgelsen afslører samtidig, at der er meget stor forskel på, hvor godt skolerne er udrustet, når det gælder IT-udstyr i undervisningen.

51 procent af skolelederne på Fyn svarer, at det nuværende antal computere efter deres vurdering ikke er tilstrækkeligt.
 
- Det skal være sådan, at det ikke er en begivenhed hver gang, at man tager en computer frem eller går i EDB-lokalet, siger Henrik Djurhuus, der er souschef på Haarby Skole. 
 
Skolen har i dag 56 computere til 480 elever. Det svarer forenklet set til, at der er ni elever på skolen for hver computer. Dermed er Haarby den kommunale folkeskole i undersøgelsen, der har færrest computere i forhold til skolens elevtal. 
 
Til sammenligning har en skole i nabokommunen Glamsbjerg, så meget IT-udstyr, at kun fire elever kan deles om en computer.

Bedre økonomi

En væsentlig forklaring er bedre økonomi. Glamsbjergskolen har flere år fået ekstra penge til IT. Alene i år modtager skolen 80.000 kroner til computere.
 
- Vi har haft en kommunalbestyrelse, der i mange har kunne se vigtigheden i at styrke IT i skolerne, siger Palle Olsson, der er skoleinspektør på Glamsbjergskolen.   
 
I gennemsnit er der på Fyn fem elever for hver computer. Men der er store forskelle blandt skolerne i de ny storkommuner.
 
I den ny Assens kommune, som både Haarby og Glamsbjerg bliver en del af, mener den kommende formand for Børne- og Undervisningsudvalget, at politikerne må sætte nogle grænser for, hvor lidt eleverne må nøjes med.
 
- Med den verden vi har i dag, hvor næsten alt er baseret på computere, der vil elever på skoler med få computere komme bagud, siger Mogens Johansen (SF).
 

På Haarby Skole bliver der indkøbt mere udstyr i løbet af det kommende år, men skolen har også ansøgt et privat firma om en økonomisk støtte på mindst 100.000 til at indrette et computer-område på skolebiblioteket.
 
- Det kan en skole med vores størrelse ikke selv betale, siger souschef Henrik Djurhuus på Haarby Skole.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.