Skoler ruster sig til influenza-epidemi

Plakaterne er bestilt og informationerne sendt ud. Beredskabet mod influenza A er ved at være på plads. 

Sommerferien er nu ved at være slut, og det betyder at både børn og voksne vender tilbage til dagplejen, daginstitutionerne og skolerne.

Og dermed også risikoen for at de har influenza A med sig.

- Influenzaen er åbenbart derude. Og der kan måske være lidt frygt for at det kan bliver til en epidemi. Og det vi så forsøger at gøre som skole er at informere forældrene så godt som muligt, siger skoleinspektør Flemming Mahler fra Holluf Pile Skole i Odense.

Børn-ungeoverlæge i Odense Kommune, Susanne Buhl, har rundsendt en mail til alle kommunens børneinstitutioner og skoler med en vejledning.

Susanne Buhl slår i mailen fast, at næsten alle indtil nu er smittet i udlandet, og at sygdommen i de allerfleste tilfælde har haft et mildt forløb, der mest ligner den almindelige sæsoninfluenza.

- Vi skal imidlertid stadig være på forkant med situationen ved at handle fornuftigt og hensigtsmæssigt, hvis man kommer til kendskab med smitteudbrud blandt børn eller voksne i vores institutioner/skoler, skriver børn-ungeoverlæge Susanne Buhl.

Vaccine endnu ikke klar

Det er endnu ikke muligt at blive vaccineret mod Influenza A (H1N1) i Danmark eller noget andet sted i verden.

Sundhedsstyrelsen forventer, at de første danskere vil kunne blive vaccineret omkring 1. november 2009.

Personer med nedsat lungefunktion, astma, hjertekarsygdomme, diabetes eller nedsat immunforsvar kan være særligt udsat ved influenza, og bør kontakte lægen, hvis de får influenza-symptomer.

Det gælder også gravide, der får influenzasymptomer, og forældre til børn under to år med influenza-symptomer.

Sundhedsstyrelsens råd mod smitte

Oversigt

    Oversigt