Skoler valfartede i kirke

I en tid hvor færre og færre går i kirke, strømmer de fynske skoler i kirke sidste dag inden juleferien. Vi var med da juleferien i Middelfart startede med en tur i kirke.

På Østre skole i Middelfart bliver alle børn stillet op i en lang række inden de går ned igennem byen på vej til kirken.

Forrest går de tre fanebærere. Det er en fast tradition, at juleferien først starter efter en tur i kirken.

- Vi holder fast i traditionen for man kan se det fællesskab, der er, når vi går op gennem byen. Man får en tilknytning til byen som vi ellers ikke normalt oplever, siger skoleleder Flemming Skaarup fra Østre Skole.

2112 julekirke

Middelfart er langt fra ikke det eneste sted på Fyn, hvor kirkegang præger den sidste dag inden juleferien. TV 2/FYN har spurgt de fynske skoler om deres juletraditioner før juleferien. Ud af de 50 skoler er der kun tre skoler, som ikke går i kirke med alle eller nogle af børnene.

- Det er ikke perspektiv for os at det har en religiøs vinkel. Vi er her mere på grund af den traditionelle vinkel, siger Flemming Skaarup.

Elever af anden etnisk oprindelse på Østre Skole også med i kirke. Eleverne kan frit vælge kirken fra, men det vælger ingen eller meget få hvert år.

- Vi bliver opdraget til at være individer, men vi har brug for hinanden, og julens grundbudskab er jo, at vi er født ind i et fællesskab af kærlighed, siger sognepræst Marie Krejberg fra Middelfart.

Oversigt

    Oversigt