Skolereformen kan blive forsinket af konservativt veto

Strid om aktivitetstimer kan skubbe en ny folkeskolereform til 2016, hvis K gør brug af sin vetoret. Både Lars Barfoed og fynske Vivi Kier kommer til forhandlingerne.

Hvis ikke regeringen dropper sit krav om aktivitetstimer i en ny folkeskolereform, risikerer reformen at blive udskudt til 2016, skriver Jyllands-Posten tirsdag.

Alle forligspartier har nemlig vetoret i indeværende valgperiode, og De Konservative er ikke bange for at stå uden for forliget, hvis regeringen holder fast i de omstridte aktivitetstimer.

- Det vil trække fagligheden ud af skolen og stjæle frihed fra familierne. Det medvirker Det Konservative Folkeparti ikke til, siger partiformand Lars Barfoed til avisen.

- Det kan i sidste ende blive konsekvensen, at vi ikke er med, siger han.

Tirsdag eftermiddag mødes forligspartierne til forhandlinger om en ny skolereform i Undervisningsministeriet. Reformen er så vigtig for De Konservative, at Lars Barfoed selv deltager sammen med partiets undervisningsordfører Vivi Kier.

- Jeg tror ikke, vi bliver færdige i dag, men jeg skal se, at ministeren erkender, at regeringen ikke kommer igennem med planerne om heldagsskole og aktivitetstimer, siger Lars Barfoed til Politiken.

Den tidligere regeringspartner Venstre har siden regeringen fremlagde sit udspil til skolereformen været mere begejstret for reformen end De Konservative. Men også hos Venstre er modstanden mod aktivitetstimerne vokset i de seneste måneder.

- Vi kan jo selv vælge, hvor hårdt vi vægter det retorisk. Men hos VKO står vi samlet over for ministeren på dette. Hun bliver nødt til at fjerne aktivitetstimerne, siger partiets folkeskoleordfører Karen Ellemann til Jyllands-Posten. og tilføjer:

- Det kan ende med at blive hulahop-timer, siger hun til avisen.

Folkeskoleforhandlingerne begynder klokken 14 i Undervisningsministeriet.

Oversigt

    Oversigt