Skovforsker: Åløkkeskoven er farlig

Åløkkeskoven er direkte livsfarlig i blæsevejr. Det siger en af landets førende forskere på området. Han opfordrer Odense Kommune til at afspærre skoven i blæsevejr eller til at fælde omkring en tredjedel af træerne i skoven. Odense Kommune skal nu drøfte sikkerheden i skoven.

-


Et af de mange træer, hvor stammen er rådden

Åløkkeskoven er direkte livsfarlig i blæsevejr. Det siger en af landets førende forskere på området. Han opfordrer Odense Kommune til at afspærre skoven i blæsevejr eller til at fælde omkring en tredjedel af træerne i skoven.

- På et meget stort areal står der potentielt farlige træer, og det er meget problematisk og have naturskov og rekreativ udnyttelse. Jeg synes det er en meget konfliktfyldt situation, siger Christian Nørgård Nielsen, der er
lektor ved Landbohøjskolen, Skov & Landskab.

Under stormen i lørdags mistede en 48-årig mand livet, da et metertykt træ væltede ned over hans bil.

- Skoven bør lukkes i blæsevejr eller også skal man opsætte advarselsskilte. Alternativt skal man lukke dele af skoven permanent eller fælde alle de farlige træer ud til vejene, siger Christian Nørgaard Nielsen.

Problemet med træerne i Åløkkeskoven er, at skovbunden er meget fugtig og da væsken ikke bliver ledt bort, rådner træernes rodnet.

Skovekspertens besigtigelse af Åløkkeskoven får nu politikerne i Odense til at reagere.

- Jeg vil bede om en redegørelse fra Park & Vej på næste møde i Teknik- og miljøudvalget. Når en ekspert kommer med en så dramatisk dom er vi nød til at tage det alvorligt, siger Lars Chr. Lilleholt(V) fra Odense Byråd.

Også socialdomkraten Johan Schmeltz vil have sikkerheden i skoven belyst.

- Naturskovsdrift er at skabe en kirkegård for træer, og i Åløkkeskoven er der mange døde og farlige træer, siger Christian Nørgård Nielsen.

Christian Nørgaard Nielsen vurderer, at omkring en tredjedel af træerne i Åløkkeskoven er i fare for at vælte i blæsevejr.

Oversigt

    Oversigt