Skovtur blandt de døde

Snart bliver det muligt at tage på skovtur i Odense blandt de døde. Kommunen vil etablere landets første skovbegravelsesplads i Kohaveskoven. Lørdag havde kommunen inviteret til borgermøde under åben himmel.

Omkring 20 mennesker var mødt til borgermødet, hvor odenseanerne kunne høre nærmere om planerne for en begravelsesplads midt i Kohaveskoven.

- Lige siden jeg hørte om det, har jeg tænkt, bare der kom sådan en i Odense. Det er langt ude i naturen og ingen der skal passe gravstedet, og så kan familien tage på skovtur, når de vil mindes en, siger Else Rasmussen fra Odense.

Det er en lovændring fra 2008, der indeholder muligheden for at anlægge skovbegravelsespladser uden kapel. I Odense har man valgt Kohaveskoven, som er kommunens næstestørste skov.

Nyt tilbud til borgerne

2411 skov

Skovbegravelsespladsen bliver den første af sin art i Danmark, og supplerer det i forvejen varierede begravelsestilbud i Odense Kommune.

- Det er naturligt at se på de tilbud vi har til borgerne. Ikke bare når de er i live, men også efter døden. Vi har flere af de tilbud i kommunen, og nu er der lovgivningsmæssigt åbnet op for at man kan blive begravet i skovene, og så synes vi, at det er naturligt at følge op med sådan et tilbud, siger rådmand Steen Møller(K).

Hvis man vil begraves i Kohaveskolen vil urnen blive sænket ned i et 80 cm dybt hul, og der vil ikke blive nogen markering af gravstedet eller af området, hvor urnerne er.

- Der er allerede gamle gravhøje i Kohaveskoven, og skove og natur har altid været brugt som begravelsespladser. Døden er også naturlig, så jeg tror ikke, at det behøver at påvirke oplevelsen af en tur i skoven her, siger forstkandidat Rasmus Dalhoff Andersen.

Forslaget om at lave skovbegravelsesplads er netop nu i høring, og til december vil byrådet træffe den endelige beslutning.

Oversigt

    Oversigt