Skræmt af klovn: Troede den ville slå mig ihjel

En kvinde fra Sydfyn troede, hun skulle dø, da hun blev mødt af en skræmmende klovn.

Steffanie Skernby blev i torsdags skræmt fra vid og sans, da en klovn pludselig sprang ud foran hende på parkeringspladsen ved brugsen i Ollerup på Sydfyn.

Sydfynboen er én af de mange danskere, der i de seneste dage har mødt én af de personer i klovnekostumer, der skræmmer helt tilfældige bilister. 

På Fyn har der været mindst to lignende tilfælde, og torsdag blev Steffanie Skernby altså ét af ofrene for spøgen. Da hun kørte ved brugsen i Ollerup, mødte hun en person med klovnemaske på, der ville skræmme hende.

- Da jeg kører ud fra parkeringspladsen, orienterer jeg mig i mit bakspejl, hvor jeg så får et kæmpe chok, fordi der står en klovn helt oppe i min bagrude. Jeg panikker fuldstændig og trykker speederen i bund, siger hun til TV 2/FYN.

Steffanie Skernby, der til daglig arbejder på psykiatrisk afdeling i Svendborg, frygtede det værste.

- Jeg tænkte: "Den dér vil slå mig ihjel". Og da jeg begyndte at køre ud på vejen, løb den efter mig, husker hun.

Hun forsøgte straks at finde én at dele oplevelsen med, mens hun rystede over hele kroppen.

- Efterfølgende ringede jeg til alle dem, jeg kender, for at forsøge tale med én om det. Og jeg fik fat i min farfar. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle tale med min farfar om det. Men han var den første, der tog telefonen, fortæller sydfynboen.

Som barn så Steffanie Skernby gyserfilm "It", som netop omhandler klovne, der i filmen slår mennesker ihjel. Mange mener, at det nye fænomen med skræmmende klovne, der begyndte i USA og siden kom til Danmark, netop er inspireret af "It"-filmen. Og filmen gjorde dengang et så stort indtryk på Steffanie Skernby, at hun siden har været bange for klovne, der skræmmer - de såkaldte "scary clowns".

Derfor er hun ekstra mærket af torsdagens oplevelse.

- Jeg har svært ved at gå ned i vores kælder uden at være bange. Jeg skal have nogen i røret imens, siger hun.

Hun har et budskab til de folk, der lige nu iført klovnekomstumer skræmmer tilfældige mennesker.

- Jeg vil gerne sige: Lad være. Det er en syg, syg joke. Det har konsekvenser, som folk slet ikke er klar over. Det risikerer først at stoppe, hvis en person, der har dårligt hjerte, får hjertestop, eller hvis der sker en ulykke. Det kan ende meget alvorligt.

Torsdagens episode er nu meldt til politiet.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt