I det fynske folks tjeneste

Skraldestrejke i Odense

Alle Odense Renovationsselskabs renovations-medarbejdere gik tirsdag morgen i strejke i sympati med kollegerne i Aarhus. Har oprettet blokade mod aflevering af skrald til forbrændingen på Fynsværket.

Blokadevagter ved Fynsværket

Konflikten der har varet i tre uger, bredte sig tirsdag morgen fra Aarhus til store dele af landet. Blandt andet Odense.

Her har renovationsfolkene hos Odense Renovationsselskab nedlagt arbejdet og blokerer for aflevering af affald på forbrændingen ved Fynsværket.

Medarbejderne på Odenses genbrugspladser går til møde kl. 11 tirsdag formiddag for at tage stilling til om de også vil gå i sympatiaktion. Skulle de vælge at blive på arbejde, åbner genbrugsstationerne tidligst kl. 13 tirsdag.

Strejken kan muligvis brede sig endnu mere, men foreløbig melder Svendborg, Middelfart, Faaborg og Nyborg kommuner at renovationen kører som normalt.

I Odense S og SV bliver skraldet hentet som normalt, tirsdag, fordi det gøres af Marius Pedersen A/S. Hentningen kan dog blive stoppet, hvis blokaden af Fynsværket bliver ved.

Konflikten handler om fyring af to ansatte i Aarhus, som har fået renovationsfolkene til at nedlægge arbejdet i tre uger.

Tirsdag morgen afviste de et mæglingsforslg fra de faglige organisationer, hvilket fik strejken til at brede sig til store dele af landet.