Skudsigtet fra Vollsmose råbte: Pløk ham!

Inden skud mod to brødre i Vollsmose blev der afgivet en skudordre, oplyser politiet. Hævn kan være motivet.

Skuddramaet i Vollsmose, der senere udløste et stormløb på Odense Universitetshospitals skadestue, er formentlig gengæld i en familiestrid.

Ifølge politiets sigtelse mod en 26-årig mand blev der råbt en ordre om at skyde lige inden, at en jævnaldrende mand blev skudt i benet klokken 23.45 mandag på torvet i Vollsmose.

- Det er ham, der har stukket din onkel - skyd efter ham. Pløk ham!

Derefter blev der skudt flere gange, og en uidentificeret person stak den 26-årige flere gange i benet, mener politiet.

Den 26-årige er nu sigtet for forsøg på manddrab, men pressen kan ikke fortælle, om den sigtede erkender eller nægter sig skyldig.

Dommeren har nemlig valgt at lukke dørene, før denne oplysning blev fremlagt.

- Der er stadig medgerningsmænd på fri fod, og de skal ikke kunne læse om sagen i pressen, siger dommeren.

Den sigtede mødte op til grundlovsforhøret iført en tynd gul langærmet trøje, slidte cowboybukser og havde kortklippet hår. Senere skal hans 20-årige lillebror også foran en dommer i Odense.

De er begge sigtet for forsøg på manddrab på den 26-årige mand, der kom kørende i bil med sin lillebror. Den 26-årige blev såret i benet og stukket flere gange i det andet ben med en kniv, mens lillebroren flygtede i bilen.

Senere opstod der uroligheder på skadestuen i Odense, da 60-80 personer mødte op for at få fat på den skudramte 26-årige.

Det lykkedes at trække de mange personer tilbage, selv om der blev smadret inventar, en rude i en ambulance og dæk på en patruljevogn. Både personale, patienter og betjente, der bevogtede den 26-årige, blev truet af uromagerne.

Politiet ønsker ikke at oplyse nærmere om motivet, efter at de har afhørt den 26-årige på hospitalet.

- Vi har en formodning om, hvad motivet er, siger Jack Liedecke.

Han bekræfter dog, at politiet arbejder ud fra den hovedtese, at optøjerne i Vollsmose mandag aften var et internt opgør mellem to arabiske grupper.

Oversigt

    Oversigt