Skuespillerpar dømt for sexovergreb: Anklager skød over mål

Tirsdag eftermiddag faldt der dom i sagen mod to amatørskuespillere fra Nyborg for grove sexovergreb på flere mindreårige drenge. Forsvarerne er tilfredse med, at fængselsstraffen blev noget lavere end, hvad anklageren havde krævet.

Den 31-årige William Barret fik fem et halvt års fængsel, mens den 21-årige Rune Sebastian Friis Ejsing fik to år og tre måneder.  De to var tiltalt for at have misbrugt flere drenge i alderen 9-14 år. Overgrebene spænder fra blufærdighedskrænkelse til oral- og analsex.

Anklager Peter Nygaard-Hansen havde ellers krævet op mod ti års fængsel til den 31-årige. 

- Dommen er et udtryk for et nuanceret syn på beviserne, og jeg synes at domsmandsretten i den grad har lyttet til forsvaret. Jeg kan ikke sige andet, end det er et tilfredsstillende resultat. Men sagen er meget alvorlig, siger den 31-åriges forsvarer, Klaus Ewald til TV 2/FYN. 

- Anklageren lagde op til ti års fængsel - og ender med det halve cirka. Det er ikke en sejr, det her, men det er et udtryk for, at anklagemyndigheden har skudt over mål. 

Den 21-åriges forsvarer, Troels Maglegaard havde procederet for en behandlingsdom og en betinget fængselsdom.

- Vi drømte om en behandlingsdom, men vi må erkende, at det er lige over grænsen, dét han har gjort for at kunne få behandlingsdom, siger Troels Maglegaard til TV 2/FYN. 

Forsvare Troels Maglegaard om dommen

Ingen af de dømte valgte at anke sagen. 

Anklager Peter Nygaard-Hansen siger: 

- Dommen er hvad den er. Når retten frifinder for strafskærpende omstændigheder, så er dommen jo stadig en tilkendegivelse af alvorligheden af det, der er begået her. 

Retten vurderede, at mændene ikke havde gjort brug af fysisk og psykisk overlegenhed i forhold til overgrebene på drengene. Det betyder, at der ikke er tale om særligt skærpende omstændigheder. Derfor blev dommen også lavere, end anklageren havde krævet. 

 

Oversigt

    Oversigt