I det fynske folks tjeneste

Skuffende samråd om psykiatrien

Venstres psykiatriordfører Jane Heitmann er ikke imponeret over sundhedsminister Astrid Krags tiltag for at forbedre sikkerheden for personalet i psykiatrien.

Jane Heitmann, Venstres psykiatriordfører, er ikke just imponeret over sundhedsministeren, efter et samråd tidligt torsdag morgen.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) var torsdag morgen i samråd om, hvilke tiltag hun vil igangsætte, for at undgå fremtidige hændelser som den på OUH, hvor en psykiatrisk patient stak en læge og to sygeplejersker ned med en kniv.

Men ifølge Jane Heitmann var der ikke meget at hente hos ministeren.

- Umiddelbart fik vi ikke meget ud af samrådet. Hun (Astrid Krag, red.) gør tre ting. Hun sender ansvaret videre til regionerne, til sygehusledelsen, og så venter hun på en redegørelse fra et udvalg, der skal komme med forslag til forbedringer i 2013, siger Jane Heitmann.

Et lille tiltag

En ting kom der dog ud af samrådet, som Jane Heitmann bifalder.

- Ministeren lovede, at der vil blive oprettet en mailadresse på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor personalet kan komme med forslag til, hvordan sikkerheden kan forbedres i psykiatrien. Det synes jeg er vigtigt.

Men en mailadresse er for lidt for at komme med fra ministeren, mener Jane Heitmann:

- Jeg er på patienternes side og på personalets side, og jeg synes, det er trist, at ministeren sådan skubber ansvaret fra sig, siger hun.

Bedre end VKO

Formanden for Sundheds- og Psykiatriudvalget, Julie Skovsby (S), er ikke enig med Jane Heitmann.

- Jeg synes ikke, det er rigtigt, når Jane Heitmann siger at man ikke gør nok for psykiatrien. Nu har vi i årevis oplevet lappeløsning på lappeløsning fra VKO. Men vi satser benhårdt på at forbedre psykiatrien. Region Syddanmark har igansat undersøgelse efter overfaldet på OUH, og regeringen er i gang med at undersøge, hvordan vi kan forbedre psykiatrien. Vi tænker i hele løsninger, i stedet for VKOs lappeløsninger, så jeg synes det sker rigtig meget, siger Julie Skovsby.S

Ved du noget? Så send os et tip