I det fynske folks tjeneste

Skuffet Rikke Møller syrede til

Rikke Møller Pedersen lagde for ambitiøst ud på kvindernes 200-meter bryst, og det kostede hende måske en EM-guldmedalje. Det blev dog til bronze.

Alt så lyst ud for svømmeren Rikke Møller Pedersen, da hun med en banelængde tilbage af EM-finalen i kvindernes 200-meter bryst vendte som den første. Et hårdt udgangstempo havde skaffet fynboen en føring, som hun imidlertid smed væk i spurten.

Russeren Anastasia Chaun og nordmanden Sara Nordenstam piskede forbi danskeren, der nærmest stod stille på de sidste meter.

Dermed måtte Rikke Møller Pedersen nøjes med bronze i sin favoritdisciplin.

- Jeg var da skuffet, da jeg slog ind. Ved 150 meter tænkt jeg, at det gik fremragende, og så er det ærgerligt at blive overhalet til sidst, siger Møller Pedersen, som med 25 meter igen kunne mærke mælkesyren lamme både arme og ben.

Hun var mere end to sekunder hurtigere på de første 100 meter end i semifinalen, men forsvarer dog det ambitiøse udlæg,

- Jeg skal ud i det tempo, hvis jeg skal nå de tider, jeg har sat mig som mål. Og havde jeg holdt hjem, var det blevet en supertid. Men jeg må hjem og arbejde og se, om jeg kan finde de sekunder, der skal til, siger brystsvømningsspecialisten, der vandt sølv på den halve distance.

Hun forventer dog ikke at få noget ud af den 50-meter brystkonkurrence, hvor hun svømmer indledende heat lørdag formiddag.

- Det kommer nok til at se lidt spøjst ud med mine lange tag, men jeg skal da ud at prøve mig selv af, siger Rikke Møller Pedersen, der har europarekorden på både 100- og 200-meter-distancen på kortbane.