I det fynske folks tjeneste

Skumfest og fællessang: Allersidste sidste skoledag i Skallebølle

Skolerne i Dreslette og Skallebølle åbner ikke igen efter sommerferien. I dag var det sidste skoledag nogensinde på de to landsbyskoler.

00:28

Der var både skumfest, forestilling og fællessang på Skallebølle Skole fredag. Det var nemlig ikke bare sidste skoledag inden sommerferien, men den allersidste skoledag nogensinde for den lille landsbyskole. 

Så det var en hel særlig dag for skolens elever, som skulle sige farvel til hinanden, inden de alle starter på nye skoler efter sommerferien. 

Læs også Flertallet har talt: Assens Kommune lukker to skoler

- Det er en god dag, men også en lidt trist dag, siger Mia Maia Brunse. Hun er en af de 64 elever, som indtil i dag har gået på Skallebølle Skole. 

Det var ikke kun eleverne, der skulle sige farvel i dag. Blandt de lærere og pædagoger, som også alle skal ud på nye skoler efter ferien, er Tina Andreasen. Hun har været pædagog på Skallebølle Skole i 14 år. 

- Jeg tror da, at vi alle sammen går rundt med lidt sorg i hjertet over, at det hele er slut her, fortæller hun. 

Vemodig afskedstale

Læs også Ærgerlig skoleformand: Vi havde set lukningen komme

Landsbyskolerne i Skallebølle og Dreslette bliver nedlagt som en del af besparelserne på skoleområdet i Assens Kommune. Og selvom skolen sammen med borgerne i Skallebølle kæmpede hårdt for at bevare deres skole, så måtte skolelederen altså i dag holde afskedstale foran elever og lærere. 

- For 200 dage siden stod jeg og klippede den røde snor, og skolen var totalrenoveret. Jeg fortalte, at nu var skolen reddet, så derfor var det noget vemodigt at skulle være den, der holdt afskedstalen i dag, siger konstitueret skoleleder Per Helding Madsen. 

Det er endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med skolen nu, hvor de lokale børn ikke længere skal bruge bygningerne til at lære i. Det skal kommunen og de lokale foreninger nu finde ud af i fællesskab.

Øverst i denne artikel kan du se, hvordan elever og lærere markerede sidste skoledag på Skallebølle Skole.