Skybrud truer Tinderbox og sankthans-bålene

Holder prognosen stik vil regn torsdag drille både snakt hans-bål og gæsterne på Tinderbox Festival.

Det ser ikke for lovende ud med vejret torsdag. Det melder DMI onsdag aften. Der varsles nemlig risiko for kraftig regn og skybrud.

Vagthavende hos DMI, Frank Nielsen, siger ved 21-30-tiden til TV 2/FYN, at det ser ud til, at der mellem klokken 15.00 og 17.00 kommer regn ind over Fyn.

Ind over Tinderbox Festival

- Det er særligt den nordlige del af Fyn, som Odense (og dermed Tinderbox Festival, red.) jo hører ind under. Så jeg vil nok tage en paraply med mig, siger Frank Nielsen, der selv bor på Østfyn og vil alliere sig med en paraply, når han skal ud og se sankthans-bål.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skybrud - igen

Den melding der ramte de danske nyhedsredaktioner kort før 21.30 fortæller tørt, at "der er risiko for kraftig regn, der kan stedvis falde mellem 25 og 35 mm på 6 timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 minutter".

Varslet indeholder også en advarsel om, at "kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning) samt nedsat sigtbarhed.

Advarslen ligger i kategorien "blå", som betyder "risiko for voldsomt vejr".

 

\n      

 

Oversigt

    Oversigt