Skykon i økonomisk uføre

Det danske vindmølleselskab Skykon, der har etableret sig på Lindø-værftet, er i strid modvind.

Flere kilder tæt på det Århus-baserede selskab oplyser uafhængigt af hinanden til dagbladet Børsen, at Skykon meget vel kan gå i betalingsstandsning en af de nærmeste dage.

Baggrunden er, at der ikke er den nødvendige finansiering til stede for den vækstplan, selskabet tidligere har fremlagt.Bag Skykon står dels kapitalfonden EQT, der skød 260 mio. kr. i Skykon for nøjagtig et år siden, dels de to brødre Jens og Carsten Risvig Pedersen, der blev milliardærer på salget af vindmølleselskabet Nordex. Desuden er Amagerbanken storkreditor med anslået 250 mio. kr. i klemme i Skykon.

Men ifølge Børsens oplysninger har EQT ikke villet fortsætte finansieringen af Skykons ambitiøse vækstplaner, som blandt andet rummer fabrikker i Kina, USA samt Skotland og på Lindøværftet ved Odense.

Planen er, at Skykon skal bygge fundamenter til havvindmøller på det snart lukkede Lindø-værftet. Skykon Offshore A/S og Lindø Industripark indgik i marts enlejeaftale om 100.000 kvadratmeter areal svarende til cirka 10 procent af industriparkens totale rådighedsareal.

Oversigt

    Oversigt