I det fynske folks tjeneste

Skykon-krise kan ramme Lindø

Vindmølleselskabet Skykon må indstille betalingerne, fremgår det af meddelelse fra selskabet. Det kan få betydning for Lindøværftet.

Det oplyser netavisen epn.dk.

Der vil i løbet af kort tid fra tilsynet med betalingsstandsningen blive udsendt nærmere oplysninger til kreditorerne om det videre forløb.

Presset på likviditeten

- Vindindustrien er projektbaseret og meget konjunkturfølsom og er aktuelt påvirket af en række negative faktorer i kølvandet på finanskrisen. Denne udvikling har også ramt Skykon, således at vi er meget hårdt presset på likviditeten, lyder det fra Skykons adm. direktør, Jens Pedersen.

Et sidste forsøg

I nogen tid har Skykons ledelse arbejdet med långiveren EQT Expansion Capital II for at sikre selskabets indtjeningsevne og likviditet på langt sigt trods det svære marked. 
- Bestyrelsen har modtaget indikationer fra centrale aktører om, at der er villighed til at finde en løsning på visse betingelser, siger Skykon-direktøren.

Man vil nu gøre et sidste forsøg på at finde en løsning.

I strid modvind

Ifølge dagbladet Børsen tirsdag er det Århus-baserede selskab kommet i strid modvind, fordi der ikke er den nødvendige finansiering til den vækstplan selskabet har lagt. Kapitalfonden EQT skød 260 millioner kroner ind i selskabet for to år siden. Amagerbanken er storkreditor i Skykon med anslået 250 millioner kroner i klemme, skriver avisen.

Skykon, der er underleverandør til vindmølleproducenter, er på få år vokset til en årlig omsætning i milliardklassen og omkring 500 ansatte. Problemerne hos Skykon kan også ramme omdannelsen af Lindøværftet, hvor Skykon skulle stå for 400 arbejdspladser.

/ritzau

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.