I det fynske folks tjeneste

Skylder 70.000 på bibliotektet

Pas på, det koster kassen, hvis man bliver ved med at glemme at betale sin biblioteksbøde.

En fynbo topper listen over danskere der skylder mest i bøde til bibliotekerne.

Danmarkrekord

Rudekuverterne har i den grad hobet sig op hos en odensensk bibliotekslåner. Låneren skylder 70.209 kroner og det er Danmarksrekord.  
Tal fra bibliotekerne i de tre største byer viser at lånere har bøder liggende for et tocifret millionbeløb fordi de glemmer at aflevere bøger, cd'er og dvcd'er.  Det skriver MetroXpres.
I gennemsnit skylder bibliotekernes aktive lånere 62 kroner, men i realiteten er der tale om et mindre antal lånere der skylder et betydeligt beløb.
På 2.pladsen over lånere med kæmpe-regninger ligger en låner ved Københavns Kommunens bilbliotek, der skylder 50.720.
 
I følge Forbrugsjurist Mette Reissmann, der rådgiver i privatøkonomiske spørgsmål er det en spykologisk mekanisme  der går i gang.
Når der kommer for mange rudekuverter  stopper folk med at tømme deres postkasser  eller gemer regningen under puden. De magter ikke at betale de der småregninger, selv om de kan løbe op i kæmpebeløb, siger Mette Reissmann.  

Vi skylder i gennemsnit 62 kroner

I gennemsnit skylder bibliotekernes aktive lånere 62 kroner, men i realiteten er der tale om et mindre antal lånere, der skylder et betydeligt beløb.
På 2.pladsen over lånere med kæmpe-regninger ligger en låner ved Københavns Kommunens bilbliotek, der skylder 50.720 kroner.
 
I følge Forbrugsjurist Mette Reissmann, der rådgiver i privatøkonomiske spørgsmål er det en psykologisk mekanisme der går i gang.
- Når der kommer for mange rudekuverter  stopper folk med at tømme deres postkasser  eller gemer regningen under puden. De magter ikke at betale de der småregninger, selv om de kan løbe op i kæmpebeløb, siger Mette Reissmann til avisen.  

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.