I det fynske folks tjeneste

Slagsmål om falkejagt

Falke bør kunne bruges af jægere, mener falkonere i Danmark

1 af 7

Det er forbudt at jage falke, men det skal laves om på, mener danske falkonerer, som søndag tog fat på det følsomme emne med falkeshow og debatmøde på Naturama i Svendborg.

På legepladsen i nærheden af Naturama kunne publikum med egne øjne konstatere, hvordan falkene jager. Falkoner Frank Skaarup Hansen stod bag demonstrationen, og efterfølgende argumenterede han indlædt for at falkejagt bliver lovligt i Danmark.

- Det er naturens egne økologiske jagtvåben, og jeg mener, at jeg har ret til at jage med min falk på samme måde som jægere bruger gevær, siger falkoner Frank Skaarup Hansen.

I naturen jager falkene andre fugle, og striden står om mennesker skal have lov til at bruge falken som jagtvåben.

Dansk Ornitologisk Forening er modstander af jagt med falke. De seneste par år er der igen kommet vilde hav- og kongeørne i Danmark, og det er blandt andet dem, ornitologerne frygter, det vil gå ud over, hvis rovfulgejagten tillades.

- Falkenes unger slipper ud og bliver stjålet, og derfor vil falkene på sigt brede sig. Det vil true vores nye bestand af hav- og kongeørne, og det vil være synd, hvis de forsvinder igen, siger Niels Riis fra Dansk ornitologisk Forening.

Til december mødes vildtforvaltningsrådet for at diskutere om det skal være lovligt at give falkonerer dispensationer til falkejagt - ligesom det var ind til 1994.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.