Slagtehus får 120 ungdoms-boliger

Når renoveringen og ombygningen af Odense Offentlige Slagtehuse står klar om få år, vil området blandt andet rumme 120 ungdomsboliger, erhverv og flere forretninger.

Odense Kommune har netop offentliggjort et forslag til en ny lokalplan for området, der indtil 80?erne fungerede som slagtehus.

I august i år købte entreprenørvirksomheden Skjøde de faldefærdige bygninger for 14 millioner krnoer og sammen med Odense Kommune har virksomheden udarbejdet planen for hvordan området fremover skal se ud.

Af lokalplanforslaget fremgår det, at det tidligere slagtehus kommer til at rumme 120 ungdomsboliger, almindelige boliger, kontorer, erhverv og butiksarealer på op til 3000 kvadratmeter. En enkelt forretning må højest være på 1000 kvadratmeter.

Lokalplanen har en række restriktioner for hvordan området må bebygges. Flere bygninger er bevaringsværdige og må derfor ikke nedrives, mens andre er så faldefærdige, at gerne må rives ned. Kørehallen med sidelænger, vandtårnet og tårnbygningerne må ikke blive revet ned.

Kommunen og Skjøde lægger samtidig op til at bevare de mange unikke detaljer i området og at områdets ydre fremtoning består som i dag. Det betyder blandt andet at de originale vinduer ud mod vejene i videst muligt omfang skal bevares som de er i dag.

Skjøde får lov til at opføre nye bygninger på i alt 8000 kvadratmeter, og mod syd må de nye ejendomme højst være på fire etager, mens de mod vest skal være mellem to og tre etager.

I følge planen går nedrivning og ombygning i gang til maj næste år.

Se lokalplanforslaget for Odense Slagtehuse

Oversigt

    Oversigt