Slagter får endnu en sur smiley - nu er han politianmeldt

Richardts Kød i Svendborg har fået i alt tre sure smileyer ved de fire seneste kontrolbesøg blandt andet på grund af mangelfuld rengøring. Noget pjat, siger ejer.

Der er problemer med rengøringen hos slagterbutikken Richardts Kød på Mølmarksvej i Svendborg. Det mener i hvert fald Fødevarestyrelsen, der for tredje gang på fire måneder har givet Richardts Kød en sur smiley.

 

 

Derudover er slagteren i denne omgang også blevet politianmeldt. Det oplyser Fødevarestyrelsen, der under sit seneste kontrolbesøg konstaterede beskidte vægge, fedtede gulve og indtørrede madrester i kødhakkeren.

Fødevarestyrelsen har givet smørrebrødsforretningen påbud om at udarbejde en rengøringsplan i produktionslokalerne, heriblandt maskiner og redskaber, to kølerum samt tørvarelager.

Det skyldes, at måden, slagteren gør rent på, ikke er god nok, konkluderer Fødevarestyrelsen. I rapporten nævnes det, at vægge og hylder i kølerum eksempelvis er fedtede og med indtørrede belægninger.

Ejer: Det er småting

Ejer Richardt Larsen fortæller, at han gør rent hver dag og beskriver over for TV 2/Fyn Fødevarestyrelsens kritik som småting og noget pjat.

Han frygter ikke, at hans mange kunder flygter, da de ifølge ham udmærket ved, at han har styr på tingene i sin slagterbutik.

Han ønsker dog ikke at uddybe yderligere over for TV 2/Fyn.

Ifølge Fødevarestyrelsen skal Richardts Kød have udarbejdet en rengøringsplan senest 12. december.

Det er ikke første gang, at der ifølge Fødevarestyrelsen er problemer med rengøringen. I 2015 fik Richardt Larsen en bøde på 30.000 kroner for mangelfuld rengøring og for varme kølemontrer.

Smiley-ordningen har eksisteret siden 2001 og giver med jævne mellemrum restauranter og caféer et mere eller mindre smilende ansigt eller en sur smiley. Sure smileyer medfører bøder eller politianmeldelser.

Oversigt

    Oversigt