Slagter efter listeriafund: Det kan betyde liv eller død for butikken

Det kan ende katastrofalt for Vester Hæsinge Slagteren efter der tirsdag blev fundet listeria i et parti rullepølse.

Det er alle slagteres mareridt, hvis der findes bakterier i deres kød. Det oplevede slagtermester Stefan Jensen i går tirsdag, da Fødevarestyrelsen fandt spor af bakterien listeria i et parti af hans rullepølse.

- Det er vores største frygt. Man kan blive rigtig syg af det, og det kan betyde liv og død for sådan en lille forretning her, siger Stefan Jensen.

Slagtermester Stefan Jensen

Listeria er en såkaldt miljøbakterie, der forekommer i miljøer, hvor der produceres fødevarer. Listeria kan give influenzalignende symptomer hos raske mennesker, men kan være livstruende hos personer med nedsat immunforsvar.

Men hos Vester Hæsinge Slagteren har de endnu ikke hørt, om nogle af kunderne skulle være blevet syge.

quote - Rygterne kan koste mig livsværket. Derfor gør vi alt i vores magt for at få det her kørt ned

Slagtermester Stefan Jensen

- Vi har ikke hørt om nogen. Og vi håber virkelig ikke, nogen er blevet syge, for det er jo en forfærdelig ting, siger Stefan Jensen.

Vi husker alle Jørn A-skandalen
Men selvom ingen er blevet syge af rullepølsen, så kan selve fundet af listeria have store konsekvenser for den lille forretning.

- Rygterne kan koste mig livsværket. Derfor gør vi alt i vores magt for at få det her kørt ned, siger Stefan Jensen.  Der dog også fortæller, at slagterbutikken også har fået meget opbakninger fra kunderne på Facebook.

- Man har jo en Jørn A.-rullepølsesag, som man skæver hen imod, fortæller Stefan Steenberg Jensen og henviser til den skandale fra 2014, hvor17 mennesker døde af listeria efter de havde spist lammerullepølse fra Jørn A.

LÆS MERE OM JØRN A.-SKANDALEN

Der er kød på bordet hos slagteren i Vester Hæsinge.
Der er kød på bordet hos slagteren i Vester Hæsinge.
Foto: Jason Pickett

Det vides endnu ikke, hvor bakterien er kommet fra. Stefan Jensen fortæller dog, at hele produktionslokalet allerede er blevet gjort grundigt rent.

Oversigt

    Oversigt