Slankekoncept hitter: - Der er ikke noget hokus-pokus over det

Suzy Wengel fra Langeskov udviklede for tre år siden konceptet Sense, der enkelt og med helt almindelig kost kan få folk til at tabe sig. I dag bruger hun det meste af sin tid på Sense, har over 100.000 medlemmer i sin Facebookgruppe og er på vej med sin ottende bog om Sense.

39-årige Suzy Wengel vejede selv på et tidspunkt 40 kilo for meget - og var træt af svingende vægt og slankekure.

- Jeg havde yoyovægt, fra jeg var 15, til jeg var 32. Og det har gjort meget skade heroppe, siger Suzy Wengel og peger på sit hoved og fortsætter:

- Og på min krop. Så efterhånden som jeg fandt ud, hvordan jeg holder mig slank, så har jeg skrevet det ned på papir. Og det er så det, der er Sense i dag.

Suzy Wengel besøgte mandag TV 2/Fyn, i anledning af hendes ottende bog om Sense snart udkommer.

quote Det er ganske almindelig mad. Der er ikke noget hokus-pokus.

Suzy Wengel, forfatter og idekvinde bag Sense

- Hele ideen med Sense er, at dem, der bruger konceptet, skal gøre det på deres egen måde. De skal ikke gøre, som jeg har gjort. Jeg kan muligvis lide noget, som du ikke kan lide. Og omvendt. Folk skal finde deres egen vej. 

Fyld spisekassen med hænderne

(Du kan også se videoen, hvor Suzy Wengel forklarer konceptet med spisekasserne)

- Det er ganske almindelig mad. Der er ikke noget hokus-pokus. Tricket er så spisekasserne. Man har tre om dagen, og det er mentale spisekasser. Det er nogle, man åbner, når man er sulten, og så kommer man mad i spisekassen og lukker - og så bliver man mæt. Og så venter man til, man har brug for at åbne den næste spisekasse. Og det er så dem, man bruger til at finde ud af, hvornår man er mæt, og hvornår man er sulten. 

- Også hvis man spiser en kage, så lukker man bare spisekassen og kommer videre. 

- Når man så skal fylde kassen, så skal vi have hænderne frem, forklarer Suzy Wengel:

- Her skal man bruge tre-fire håndfulde til at fylde en spisekasse. Håndfuld 1 og 2 - det er grøntsagerne.
Håndfuld 3 - det er proteinerne (kød, fisk, bælgfrugter og æg). Håndfuld 4 er stivelse eller frugt. Eller lidt brød. Og så en til tre teskefulde fedt. Fordi fedt smager rigtig godt, fortæller Suzy Wengel.

For at vise, at intet er forbudt havde hun også købt ind hos en lokal burgerkæde.

- Er det noget, man godt må spise?

- Det kan du fint gøre. Du kan spise den her Big Mac eller det her, siger Suzy Wengel og viser en æske med grønt, en æske med kylling og oksekød, lidt brød og tre små bøtter med feta, oliven og dressing. 

- Spiser du en Big Mac, så lukker du bare din spisekasse og kommer videre. Men hvis du så spiser, som jeg gjorde før i tiden - og det var jo derfor, at jeg blev tyk. Så fik jeg to Big Macs, en stor pommes frites, jeg fik chili cheese tops, jeg fik en milkshake og så fik jeg to mayo'er til pommes frites. 

Tænker på Sense 24-7

130.000 har allerede købt en eller flere af Suzy Wengels Sense-bøger. Hun har over 100.000 medlemmer på sin Facebookside, der kun optager nye medlemmer en gang om ugen - og da kuren blev kåret til den bedste i TV 2s program "En kur der dur", væltede opmærksomheden ned over fynboen. 

- Jeg er da også stolt. Men det er også lidt uvirkeligt, fordi det er gået så stærkt. Jeg bruger jo hele døgnets timer på det her. Jeg hjælper rigtig mange på Facebook, så jeg er jo i dialog med de her mennesker 24-7. Og tiden passerer bare. Så jeg når næsten ikke at følge med. Jeg kan jo se, hvor kæmpe stor interessen er derude.

- Det er også blevet en god forretning, men det har aldrig været det, der har drevet det. Det mener jeg virkelig. Det var, fordi jeg selv fandt de her redskaber - og det handler meget om at have nogle værktøjer. Og det havde jeg bare sådan en lyst til at formidle også selv om, der var så mange om budet i forvejen. Og selvom jeg selv var vanvittig træt af slankekure. 

Se hele interviewet med Suzy Wengel her.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt