Slår hånden af støttegruppe

Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Nyborg ønsker ikke at samarbejde med en gruppe nationalister, som ellers har startet en kampagne for at få hende genvalgt til november.

Efter TV 2/Fyns omtale af, at partitoppen i Dansk Folkeparti var parat til at ekskludere Bente Damhave, medmindre hun afbrød forbindelsen med nationalisterne, har hun kontaktet partiserkretær, Poul Lindholm Nielsen, Odense og sagt, at hun alligevel dropper samarbejdet.

Torsdag sagde Bente Damhave ellers, at hun var glad for støtten, og at hun ikke havde tænkt sig at afbryde forbindelsen med støttegruppen, selvom den har stærkt nationalistiske medlemmer.

Gruppen bag kampagnen, "Bente er bedst i byrådet", ledes af Lars Grønbæk Larsen, som er formand for den stærkt nationalistiske forening "Veder Følner".

Lars Grønbæk Larsen har tidligere været talsmand for de National-Liberale og stiller nu op til regionsrådet i Syddanmark for foreningen, Frit Danmark.

Efter TV 2/Fyns omtale af sagen, sagde Dansk Folkepartis partisekretær, Poul Lindholm Nielsen, at han ikke brød sig om, at Bente Damhave plejer omgang med gruppen.

- Vi mener, at de pågældende foreninger er for ekstreme. Og det er et synspunkt, vi har haft i alle årene, at vi ikke på nogen måder vil kædes sammen med disse foreninger, sagde Poul Lindholm Nielsen.

Han kan lørdag fortælle, at efter hans udtalelser i TV 2/Fyn fredag, kontaktede Bente Damhave ham og sagde, at hun stopper samarbejdet med støttegruppen.

- Og det er vi meget tilfredse med, tilføjer han.

Oversigt

    Oversigt