I det fynske folks tjeneste

Slåskamp om de psykiatriske sygehuse

Sygehus Fyn Svendborg mister måske også de psykiatriske sengepladser.

Sygehusene i Region Syddanmark kæmper om at blive akutsygehuse med skadestuer. Men også de psykiatriske sygehuse skal koncentreres på formentlig fire steder. 

Der bliver kamp om at få et af de fire psykiatriske sygehuse med omkring 100 senge. Banen blev kridtet op, da regionsrådet mandag havde den første debat om en ny struktur for psykiatrien. Det skriver Jydske Vestkysten tirsdag.

Esbjerg Sygehus og Odense Universitetshospital er sikre på at blive vindere i kampen om akutsygehusene med skadestuer. Dermed bliver den endelige løsning nok også, at de får hvert et stort psykiatrisk sygehus.

- De psykiatriske sygehuse ligger bedst i byer, hvor der også er akutsygehuse, sagde Bente Gertz Hansen (S), formand for regionens psykiatriudvalg. Hun pegede på, at det er en fordel med store faglige miljøer, i den hårde kamp om alt for få læger.

På Fyn bliver spørgsmålet om den psykiatriske sengeafdelingen i Odense skal udbygges til øens eneste sengeafdeling og afdelingen i Svendborg skal bestå som satellit.

Det regnes desuden som sikkert, at Middelfart beholder den retspsykiatriske afdeling.

Hvem vinder i Sydjylland?

I Sønderjylland kan den nye psykiatriplan betyde lukning af de psykiatriske afdelinger i Haderslev og Augustenborg, mens Aabenraa nævnes som en mulighed, fordi den ligger midt i Sønderjylland.

I Trekantområdet kæmper Kolding og
Vejle om at blive akutsygehus. Og skal altså også kæmpe om at blive psykiatrisk sygehus, da begge sygehuse idag har psykiatriske afdelinger.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.