Slidte vinterdæk giver falsk tryghed

Selv lovlige vinterdæk kan være ligeså lige så dårlige som sommerdæk, siger Dansk Autohjælp i Odense.

Vinterdæk er ikke uden videre en ekstra sikkerhed i det glatte vinterføre.

Hvis slidbanerne er nedslidte, så er de ikke bedre end sommerdæk. Heller ikke selv om de måske lige nøjagtigt overholder det lovpligtige krav om mindst tre millimeters dybe i dækmønstret.

Det mener vagtchef Sven Riggelsen fra Dansk Autohjælp Odense A/S, som i disse dage er ude til mange assistancer netop på dén konto.

- Hvis man har brugt sine vinterdæk to-tre sæsoner, så er de nedslidte. Og hvis dybden i dækmønstret kun er på et par millimeter, så fyldes rillerne lynhurtigt med sne og is. Og så skøjter man ligeså meget rundt som på sommerdæk. Så det kan være en falsk tryghed at have fået skiftet fra sommerdæk, siger vagtchefen.

Siden den første sne faldt tirsdag, har Dansk Autohjælp haft langt over 6000 opkald fra nødstedte billister, som er kørt af vejen, kørt fast eller har haft mekaniske nedbrud på grund af kulde og fugt.

Vagtchefen advarer også folk mod at køre over evne.

- En af de hyppigste årsager til, at det går galt, er at folk kører ud på mindre veje og har overvurderet egne og bilens evner til at manøvrere i det fedtede føre, siger Sven Riggelsen.

Når der er is og sne bør bilisterne også undgå at køre ud på steder, som de ikke er så kendte med på forhånd, siger vagtchefen.

Oversigt

    Oversigt