I det fynske folks tjeneste

Slog indbrudstyv ned - ved en fejl

Politiet måtte torsdag aften rykke ud til et lidt besynderligt 'indbrud' i Korinth. Arkivfoto.

En 73-årig mand slog en indbrudstyv bevidstløs. Problemet var bare, at det var mandens egen ven, der i øvrigt var på besøg hos den 73-årige.

De havde siddet og hygget sig, og der var kommet noget alkohol indenbords, da 73-årig mand fra Korinth havde en 50-årig bekendt på besøg torsdag aften.

Den 73-årig skulle på et tidspunkt på toilettet, og det er der jo ikke noget mærkeligt i, men herefter tog aftenen en lidt mærkelig drejning, siger vagtchef Thomas Bentsen.

Manden var måske lidt for længe på toilettet. Da han kommer ud, har han i hvert fald glemt alt om, at han havde besøg.

Men han kunne hurtigt se, at han havde indbrud! Der stod en mørk skikkelse i stuen, hvor lyset ikke var tændt. Den 73-årige reagerede prompte ved at få fat i et økseskaft, som han gokkede indbrudstyven med.

Her efter skynder han sig over til naboen for at fortælle, at han har haft indbrud.

- Naboen siger 'Nå, men har du ikke besøg af en ven?' - 'Jo, det er også rigtigt!' svarer den 73-årige. Og så ringer de til os, siger Thomas Bentsen.

Da politiet ankommer ligger 'indbrudstyven' på gulvet i stuen - bevidstløs og med et hul i hovedet.

- Vi får liv i ham igen, og får tilkaldt en ambulance, så han kan komme på skadestuen, siger Thomas Bentsen.

Manden får lukket hullet i hovedet med nogle sting, og var ikke kommet alvorligt til skade. Og han bærer i hvert fald ikke nag, for de to er gode venner igen, oplyser Thomas Bentsen.

Det kommer ikke til at ske mere i sagen, men hvis han skal slå ud efter indbrudstyve en anden gang, tænder den 73-årige mand nok lyset inden.

Ved du noget? Så send os et tip