I det fynske folks tjeneste

Slotsklinik slår dørene op

Dallund Slot har fået ny ejer. Fremover vil slotte rumme privathospitalet Luciaklinikken.

Dallund Slot i Søndersø genåbnede lørdag som under et helt nyt navn - Luciaklinikken. Luciaklinikken er et privathospital, hvor personer, der har behov for rekreation efter et længere sygdomsforløb eller personer med symptomer på udbrændthed og stress kan komme. 

Indtil 2013 blev slottet drevet som rehabiliteringscenter af Kræftens Bekæmpelse, men fra lørdag står der altså privathospital på indgangen til slottet. 

Læs også Privathospital rykker ind på Dallund Slot

Det er speciallæge Nanna Kirkebjerg fra Odense, der står bag Luciaklinikken. Hun drømmer om at drive klinikken udfra tanken om at se på det hele menneske i behandlingen og ikke kun gøre patienterne fysisk raske. 
Et projekt hun har arbejdet med i flere år: 

- Det har i hvert fald været undervejs siden 2012. Det var der, vi havde den stiftende generalforsamling for Luciaklinikkens venner. Men idéen har levet i mit hoved i mange flere år, lyder det fra Nanna Kirkebjerg.  

Luciaklinikken får fra starten 15 ansatte, og det er brugerne, der selv skal betale for deres ophold. Men privathospitalet arbejder på et samarbejde med regioner og kommuner om henvisning af patienter. Det er nemlig vigtigt for kvinden bag klinikken, at hendes tilbud bliver tilgængeligt for alle: 

- Vi ønsker ikke kun at være et tilbud for de velstillede. Derfor vil vi gerne i dialog med relevante samarbejdspartere, fortæller Nanna Kirkebjerg.