Slut med Bagenkop Fisk

Fiskeriet i Bagenkop har længe været i tilbagegang, og nu er salgsvirksomheden Bagenkop Fisk lukket. Dermed forsvinder syv arbejdspladser og en del af miljøet i den gamle fiskerhavn.

1. september var det slut for Bagenkop Fisk, der har været ejet af lokale fiskeskippere. Dårlig økonomi tvang den andelsejede virksomhed til lukning.

- Det betyder, at vi har nedlagt syv stillinger. Det er trist og rigtig mange arbejdspladser hernede, siger Ebbe Jørgensen, der netop nu er ved at lukke helt ned for Bagenkop Fisk.

Gennem Bagenkop Fisk forsøgte de lokale fiskere at afsætte deres fisk direkte til fiskebutikker, restauranter og private for derved at springe et handelsled over.

- Nu skal fiskerne igen have deres fisk til auktion i blandt andet Hvide Sande, men der er jo alligevel ganske få fiskere tilbage, siger Ebbe Jørgensen.

For få årtier siden var der over 50 skippere i Bagenkop, men i dag er der kun 10 tilbage.

- Fiskerne får jo næsten ingen penge for deres fisk, og brændstof er blevet meget dyrt. Der er ikke penge i at være fisker her mere, siger havneassistent fra Bagenkop Havn Jan Johansen.

Udover de syv arbejdspladser hos Bagenkop Fisk forsvinder også en del af fiskerimiljøet i Bagenkop Havn med lukningen af Bagenkop Fisk.

Oversigt

    Oversigt