Slut med Forsvaret i Odense: Nu marcheres fanen til Skive

Efter flere hundrede år som garnisonsby er det nu definitivt slut. Lørdag morgen forlod den gamle fane Odense Kaserne.

Lige siden oprettelsen af Fynske Livregiment helt tilbage i november 1614 har der været soldater, kaserner og garnisoner på Fyn.

Men nu er det slut. 

Fredag den 16. december blev flaget strøget for sidste gang på kasernen på Sdr. Boulevard, og Forsvaret er ikke længere tilstede i Odense.

Som en allersidste handling blev den gamle fane lørdag båret ud fra kasernen, hvor den nu - traditionen tro - skal marcheres videre til sit nye hjem, kasernen i Skive.

Det er en gruppe stolte hjemmeværnssoldater, der har påtaget sig den store opgave, det er at marchere fanen de knap 200 kilometer til Skive.

- Vi er startet inde fra Odense Kaserne klokken 08 til morgen (lørdag, red.), og så tager vi en lille gåtur på 200 kilometer op til Skive Kaserne med oberstens kongelige fane. Det er i anledning af regionssammenlægningerne af de to vestdanske hjemmeværnsregioner, og så sørger vi for at markere det på bedste vis, siger Michael Thyregod fra sin position i spidsen af marchen. 

Kursen er sat fra Odense mod Skive.
Kursen er sat fra Odense mod Skive.
Foto: Mikkel Skov Svendsen

Gruppen af fynske hjemmeværnssoldater skal dog ikke selv marchere hele vejen til Skive. Marchen foregår i samarbejde med de øvrige hjemmeværnsregioner og er skruet sådan sammen, at en gruppe går 25 kilometer, hvorefter de bliver afløst af en ny gruppe, der så går 25 kilometer, inden de bytter igen.  

- Vi får fanen gået derop, og så samtidig får vi vist noget samarbejde mellem hjemmeværnsfolk fra elle seks distrikter i den nye storregion, siger Michael Thyregod, der er linjeofficer i hjemmeværnet.

 

 

Oversigt

    Oversigt