Slut med Fyns Skolebio

Efter at have arrangeret tusindvis af biograforestillinger for fynske skoleelever igennem 25 år , er det nu slut. Fyns Skolebio lukker og slukker og nedlægger sig selv. Interessen for Fyns Skolebio er skrumpet de seneste år og samtidig ser børn i dag masser af film andre steder.

-

Efter at have arrangeret tusindvis af biograforestillinger for fynske skoleelever igennem 25 år, er det nu slut. Fyns Skolebio lukker og slukker og nedlægger sig selv. Interessen for Fyns Skolebio er skrumpet de seneste år og samtidig ser børn i dag masser af film andre steder.

- Børns forbrug af film er i dag et helt andet end for 25 år siden. Derfor har Skolebio's oprindelige formål om at udbrede børns kendskab til film til billige priser en anden betydning i dag. Det handler nu i højere grad om at gøre børnene til kritiske og opmærksomme medieforbrugere, siger formand for Fyns Skolebio, amtsrådsmedlem Poul Erik Hansen(S).

Nye filmklubber
Derfor indstiller bestyrelsen til Fyns Amtsråd og Kommuneforeningen at Fyns Skolebio bliver nedlagt. Fyns Skolebio oplevede sidste år et drastisk fald i medlemstallet fra 15.400 medlemmer i 2002/2003 til 8.900 i 2003/2004.

Fyns Amt håber, at nedlæggelsen af Fyns Skolebio kan få lokale filmklubber til at blomstre op, og samtidig søsætter Amtscentret et nyt projekt, der skal gøre børnene til kritiske filmforbrugere. Projektet \"Med skolen i Biografen\" skal integrerer film og medier direkte i undervisningen.

Allerede nu er der ved at blive dannet lokale filmklubber i mange fynske byer, og her vil eleverne fra de lokale skoler kunne se film i de lokale biografer.

Oversigt

    Oversigt