Slut med kamillete og bad

Kun de mest nødvendige opgaver bliver løst på landets plejecentre under strejken. I Odense er 94-årige Inger Rasmussen bekymret.

Vagtplanen på opslagstavlen er fuld af sorte streger. Som alle andre steder i landet gik Albanigades Plejecenter i Odense onsdag morgen på nødberedskab og kun de mest nødvendige medarbejdere havde stadig deres navn på vagtplanen.

På konfliktens første morgen var antallet af medarbejdere på plejecentret halveret. Det betyder slut med tøjvask, rent sengetøj og bad til de ældre.

- Maden bliver nok heller ikke de store kulinariske oplevelser, konstaterer tillidsmand Henning Hansen tørt. De ældre har udsigt til dåsemad eller rugbrød. Men sundhedsmæssigt sikrer nødberedskabet at ingen lider overlast.

På afdelingen Firkløveren sidder 94-årige Inger Rasmussen. Trods afdelingens navn føler hun sig ikke særlig heldig denne morgen.

- Jeg er bekymret for, hvordan det skal gå. Jeg ved godt, at de siger, at der bliver passet på os, men alligevel. Jeg plejer altid at få en kop kamillete, inden jeg skal sove, men det er slut nu. Det er ellers så dejligt beroligende. De må heller ikke vaske tøj, siger Inger Rasmussen.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt