Slut med løb på Højbjergbanen

Fyens Motor Sport har sandsynligvis kørt det sidste motocrossløb på Højbjergbanen. Odense Kommune vil ikke give tilladelse til, at der kan køres fem løb til næste år.

Selvom Højbjergbanen har været lukket siden 1993, har der de sidste 17 år været afholdt en række løb hvert eneste år. Fyens Motor Sport har ikke kunnet træne på banen, men en særtilladelse fra politiet har gjort det muligt at gennemføre fem årlige løb.

I september knuste Odense Byråd en gang for alle klubbens drøm om at banen kunne genåbnes til træning og løb, og nu ser det ud til at de fem årlige løb også er fortid.

Klubben har ansøgt om tilladelse til at køre fem løb i 2011, da den mener at de har en berettiget forventning om at kunne gennemføre løbene, så længe kommunen ikke har fundet en anden placering til en motocrossbane.

Men den udlægning afviser By- og Kulturforvaltningen. Vurderingen lyder, at hvis der fremover skal gives dispensation til fem årlige løb, vil det kræve en tilladelse efter planlovens landzonebestemmelser, fordi bearbejdningen af banen før løbene, er med til at gøre banen permanent.

En landzonebestemmelse skal opfylde de samme betingelser som en lokalplan for området, og da politikerne ikke fandt grundlag for at lave en lokalplan, der kunne genåbne banen, er der heller ikke grundlag for at give en landzonetilladelse, lyder vurderingen fra By- og Kulturforvaltningen.

- Jeg er meget meget skuffet. Et politisk flertal lovede os, at vi ville kunne beholde vores lejlighedstilladelser, da man afviste at genåbne banen i september. Men det er som om der er nogle embedsmænd, der kigger alle muligheder i gennem for at få os ned med nakken, lyder det fra Michael Lauesen, der motocrossformand i Fyens Motor Sport

Politikerne i By- og Kulturudvalget skal tage stilling til sagen på
tirsdag, og hvis de følger forvaltningens indstilliing, er det sidste
motocrossløb kørt på Højbergbanen.

Oversigt

    Oversigt