Slut med penge til at rive grimme huse ned

Regeringen fjerner tilskud til at rive grimme faldefærdige huse ned i udkantsområderne. Landdistrikternes Fællesråd er skuffede..

De millioner, der skulle fjerne faldefærdige huse i Danmarks udkantsområder, ser ud til at blive en engangsfornøjelse.

Regeringen har i sit finanslovforslag valgt ikke at videreføre den pulje på 150 millioner kroner, der i år har fået en række kommuner til at sætte bulldozere mod faldefærdige rønner i landsbyer over hele landet.

- Det er meget skuffende, at man afbryder indsatsen på den måde. Problemstillingen er på ingen måde løst. Der er stadig masser af boliglig, der trænger til at blive fjernet, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

39 kommuner har været berettiget til at søge støtte fra den nuværende pulje på 150 millioner. Det har 34 gjort og desuden selv lagt penge oveni for at komme af med de mange grimme huse.

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Kommunernes Landsforening, Martin Damm (V), afviser, at kommunerne selv kan fortsætte arbejdet med at rive de grimme huse ned uden støtte fra puljen.

- Den står på nulvækst i kommunerne i de kommende år, så vi er voldsomt pressede, og så er der ikke penge til at tage nye opgaver ind, siger Martin Damm, der kalder det "ærgerligt", at puljen nu forsvinder.

- Puljen har været et rigtig godt redskab for kommunerne til at få de grimme huse væk, siger Martin Damm.

Statens Byggeforskningsinstitut har tidligere opgjort antallet af nedrivningsmodne boliger på landet til 10.000.

Oversigt

    Oversigt