Slut med prisdumping i Middelfart

I lighed med flere andre kommuner indfører Middelfart nu sociale klausuler.

Når Middelfart Kommune i fremtiden skal have bygget børnehaver og lavet veje, så skal er det med krav om danske løn og ansættelsesforhold for medarbejderne, uanset om opgaven skal løses af en udenlandsk virksomhed.

Det kaldes kædeansvar - og det skulle gerne få arbejdspladserne til at blive i Middelfart og omegn.

- De små lokale håndværkere i Middelfart Kommune skal have opgaverne, når vi bygger nyt eller skal have gjort rent. Vi vil ikke længere se underbetalt østeuropæisk arbejdskraft, der virker som underentreprenører for de store virksomheder. I stedet skal lokale penge gå til lokale håndværkere med ordentlige løn- og arbejdsforhold, siger Johannes Lundsfryd Jensen, der er gruppeformand for Socialdemokraterne, der bakkes op af den lokale LO-formand.

- Vi kan ikke leve med, at vores medlemmer bliver underbetalt med deres egne skattekroner. Derfor er jeg utrolig glad for og stolt over, at et enigt byråd ser ud til at bakke op om ordentlige vilkår på de opgaver, som kommunen selv udbyder, siger Gert B. Pedersen.

Praktikpladser for arbejde

Der bliver desuden et krav om at leverandører til kommunen skal oprette praktikpladser, så flere unge kan komme i arbejde.

- Mange unge går i gang med en erhvervsuddannelse, men kan ikke få praktikplads. Det er at gøre grin med de unge. Vi kan ikke være det bekendt. Med denne aftale vil vi sikre, at der bliver oprettet flere praktikpladser i Middelfart Kommune, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Aftalen bliver formelt vedtaget på et byrådsmøde i aften.

Oversigt

    Oversigt