I det fynske folks tjeneste

Slut med rock under broen

01:27
01:36

1 af 3

Med en samlet gæld på 3,4 millioner kroner og manglende tro på fremtiden, har bestyrelsen bag Fyns største endagsfestival, Rock Under Broen i Middelfart, fredag nedlagt foreningen.

To katastrofeår med regn og deraf følgende svigtende billetsalg knækkede festivalen efter den 24. udgave, skriver Fyens Stiftstidende.

- Vejret har ødelagt det for os. Vi var foran på billetsalget indtil onsdagen før festivalen. Så lovede vejrudsigten heldagsregn lørdag, og vi solgte stort set ikke flere billetter, fortæller Rock Under Broens nu afgåede formand Paw Jacobsen til Fyens Stiftstidende.

I tirsdags besluttede bestyrelsen at opgive at føre festivalen videre.

Derefter gik turen til Middelfart-advokat Poul Jensen-Dahm, som nu forsøger at få de 72 kreditorer til at acceptere en akkord, hvor kreditorerne får omkring 20 procent af deres tilgodehavende.

Lukningen er lig et farvel til den største årligt tilbagevendende begivenhed i Middelfart. Og et regulært guldæg for den lokale fodboldklub MG&BK.

Gennem 24 år har Rock Under Broen kastet 8-10 millioner kroner af sig til fodboldklubben.

Fordi der ikke er udsigt til at øge det beløb, lukkes foreningen ned.

- Vi er sat i verden for at skabe et overskud til MG&BK's aktiviteter. Med det underskud, vi har bygget op gennem de sidste to år, ser vi os ikke i stand til at leve op til vores primære formålsparagraf - hverken på kort
eller langt sigt, siger Paw Jacobsen.

Ved du noget? Så send os et tip