Sundhedsreform: Slut med usikkerhed om Nyborg Sygehus

Ny sundhedsreform præsenteres tirsdag. Ikke et ord om lukning af Nyborg Sygehus.

Intet tyder på, at Nyborg Sygehus er i farezonen.

Når regeringen og Dansk Folkeparti her til formiddag præsenterer den nye sundhedsreform, er Nyborg Sygehus ikke berørt af reformen, erfarer TV 2/Fyn.

Senere på eftermiddagen vil sundhedsminister Ellen Thrane-Nørby i øvrigt besøge Nyborg og fortælle mere om planerne for byens sygehus og sundhedsreformens indhold.

Forleden var folketingskandidat Bjørn Brandenborg (S) ellers efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for ikke at garantere de små sygehuses overlevelse, da statsministeren kun ville fremtidssikre de 21 akutsygehuse i Danmark.

Lars Løkkes udtalelse

- Med regeringens planlagte sundhedsreform bliver det i fremtiden op til en ny professionel bestyrelse i Aarhus at beslutte, om Svendborg og Nyborg Sygehus skal overleve eller ej, skrev Bjørn Brandenborg i et debatindlæg.  

Bolden blev taget op af tidligere borgmester i Nyborg og nuværende folketingsmedlem Erik Christensen (S).

- Når han giver den garanti, skal man lytte efter, hvad det er, han ikke garanterer. Han har kun sendt en garanti om, at de 21 akutsygehuse, der skal indgå i sundhedsfællesskaberne fortsætter. Det betyder her på Fyn, at det er OUH eller det nye supersygehus, sagde Erik Christensen til TV 2/Fyn.

Han frygter, at regeringens udspil om at effektivisere sygehusene vil resultere i færre sygehuse.

- Alle er enige om, at de ansatte på sygehusene ikke kan løbe stærkere. En logisk konsekvens vil derfor være, at den nye overordnede sygehusbestyrelse i Århus vil spare ved at samle sygehusvæsenet på færre enheder. Sidst Lars Løkke lavede om på sygehustrukturen, lukkede 18 sygehuse, siger Erik Christensen.

Kenneth Muhs (V), der er borgmester i Nyborg, har hele tiden fastholdt, at statsministeren ikke lægger op til at lukke Nyborg Sygehus.

Og meget tyder altså på, at han får ret. I hvert fald i forhold til indholdet i sundhedsreformen.

 

Oversigt

    Oversigt