I det fynske folks tjeneste

Små dyr lever i vores vandrør

Til mange eksperters store forundring har det vist sig, at der lever masser af små, hvirvelløse dyr i de vandledninger, der bringer drikkevand ud til danskerne.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

Mikroskopiske krebsdyr, vandlopper, dafnier, ledorme og vandbænkebidere op til 16 millimeter lange lever i vores vandrør, viser undersøgelser fra Odense, København og Århus.
- Det ser ud til, at smådyrene er alle steder i alle de større vandforsyninger. Men vi mener ikke, at de udgør en sundhedsrisiko. Vi tror, at de har været i ledningssystemerne næsten altid, siger professor Hans-Jørgen Albrechtsen fra DTU Miljø, der indtil for nylig ikke havde hørt om dyrene i vores drikkevand.

Det er VandCenter Syd, der leverer vand til 153.000 odenseanere, som for nylig valgte at sætte en større undersøgelse i gang for at få problemet grundigt undersøgt, efter at smådyrene i to-tre tilfælde var endt ude hos forbrugerne.

- Indtil for nylig troede de andre vandselskaber, at det var et rent Odense-problem. Nu kan vi se, at de er overalt, fortæller direktør Anders Bækgaard fra VandCenter Syd.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.