Smadret havbrug: De undslupne fisk bider ikke på

10. oktober slap 70-80.000 ørreder løs i Lillebælt. Siden har fiskere fra hele landet forsøgt at fange dem, men fiskene vil ikke bide på.

Når 70-80.000 ørreder slipper løs i Lillebælt. Så gør det ondt hos ejerne, men giver også en masse fiskeentusiaster mulighed for at fange ekstra ørreder til aftensmaden.

- Jeg er kommet for at hjælpe med at rydde op, fordi der har været en båd, man kan faktisk se den derude, som er sejlet ind i et dambrug. Så der er regnbueørreder overalt. Vi har virkelig set mange. Vi har allerede set 200, og vi har kun været her et kvarter, så der er virkelig mange, fortalte Aarhus-fiskeren Andreas Lyngø mandag.

Meldingen går på, at fiskene indtil videre ikke har været vilde med at bide på krogene, da de skal vende sig til at spise i det fri. 

- Der hvor fiskene kommer fra, der har de ikke noget naturligt jagtinstinkt. De bliver fodret med sådan nogle piller, som de ikke aktivt jager. Havde det været normale fisk, så havde de søgt rejer og småfisk. Men det gør de ikke, derfor fisker jeg med sådan en efterligning af de piller, de spiser, fortæller Lars Henriksen, næstformand i Vandpleje Fyn.

De undslupne fisk har været et stort tilløbsstykke blandt fiskerne, der har spredt sig på et større område, hvor fiskene slap ud. Blandt andet har en stor del placeret sig på Torø tæt ved Assens. Men noget tyder på, at de må vente lidt endnu, før de gør et stort indhug i det næsten 80.000 ørreder.

 

 

Oversigt

    Oversigt