Smæk på karrieren efter studielivet på SDU

Det er - forhåbentligt - fedt at studere. Venner, fredagsbar og det frie studieliv. Men bagefter lurer løn, kreditlån og karriere.

Derfor gør SDU også deres for at klæde de studerende på til jobsøgningen efter universitetet. Ikke mindst i denne uge, hvor der er Graduate Week.  Det er et splinternyt tiltag, der skal forberede de studerende på det såkaldt virkelig liv, når eksamenspapiret er i hus.

Hele ugen igennem har der været workshops, foredrag og oplæg ved kendte erhversfolk som Stine Bosse og andre førende, danske virksomheder. 

Idéen ved Graduate Week er at zoome ind på de studerende og nyuddannedes kompetencer og herigennem øge deres karrieremæssige muligheder og styrke deres netværk. Begreber som de lige så godt kan vænne sig til.

Og de studernede er glade for initiativet. En af den er Emma Wiig Dau, som mener, at ugen er virkelighedsnær. 

- Det giver rigtig god mening at have det, for så giver alle de teorier, som vi lærer herude, mening. Det er godt at møde virksomhederne og se, hvordan det, vi lærer, kan bruges i praksis. 

Torsdag er der karrierespil klokken 15-18. Her skal de studerende spille konsulenter, der skal rådgive kunder om økonomi.

De deltagende studerende er fra diverse økonomistudier, og de vil være under kyndig vejledning fra firmaet We Grow Business. Et branchefællesskab, der leverer konsulentrådgivning til blandt andet landbruget, og som er på jagt efter nye økonomi-konsulenter, oh måske vil den næste være en nyslået kandidat fra SDU.

TV 2/FYN sender i eftermiddag fra karrierespillet. Se med i tv eller på www.tv2fyn.dk.

Oversigt

    Oversigt