Filmfestival uddeler smagsprøver

Odense International Film Festival er meget mere end en årlig begivenhed i sensommeren. Nu skal festivalen nemlig på turné rundt i landet med sidste års animationsfilm.

I uge 35 løber Odense Film Festival af stablen. Det har den gjort siden 1975.  Man behøver dog ikke at vente så længe på duften af popcorn og kortfilm.

I disse uger drager festivalen nemlig på turné i Danmark sammen med Jakob Stegelmann for at udbrede kendskab og vise nogle af sidste års animationsfilm. 

- Vi har taget vores gode ven Jakob Stegelmann med, han har et særligt fokus på animationsfilm. Så derfor viser vi de allerbedste animationsfilm fra sidste år og nogle af hans egne særlig favoritter, siger Birgitte Weinberger, der er festivalleder.

Odense International Film Festival er en kortfilmsfestival og Danmarks ældste. Ifølge festivallederen vil de rigtig gerne udbrede kendskabet til festivalen og give danskerne nogle fede oplevelser.

- Vi er altid ude på at dele vores gode oplevelser og samtidig slå fast, at det med kortfilm foregår i Odense. Vi ER Danmarks internationale Oscar-kvalificerende filmfestival. Det vil vi gerne sætte streg under ved at komme ud til folk i det ganske land, siger hun.

Udover turnéplanerne så er der rigtig travlt på festivalkontoret, fordi der fredag den 1. april er deadline for at indsende sin kortfilm til gennemsyn og blive videre udtaget til filmkonkurrencen. Indtil videre har festivalen modtaget 2000 film fra over 100 forskellige lande, som de sidder og kigger igennem lige nu. 

Festivalen kigger forbi Aalborg, Århus og København i starten af april, hvor der vises animationsfilm:

5. april 2016 i Biffen Nordkraft, Aalborg

6. april 2016 i Øst for Paradis, Århus

12. april 2016 i Cinemateket, København

 

 

 

Oversigt

    Oversigt