I det fynske folks tjeneste

Smalt borgerligt valgforbund i Regionen

01:41
02:04

1 af 3

Venstre, DF og LA har indgået valgforbund til regionsrådsvalget 19. november. De tre partier er enige om at pege på en formand blandt aftaleparterne.

Hverken De Konservative eller Det Radikale Venstre er med i det borgerlige valgforbund, da de har dannet deres eget valgforbund.

Dermed er den nuværende formand for Region Syddanmark, Carl Holst, stadig ikke sikker på, at alle borgerlige partier vil pege på ham som formand efter valget.

- De Radikale og De Konservative har meddelt, at de hellere vil lave et valgforbund med små partier, men så glæder jeg mig over at vi er tre i vores valgforbund, siger Carl Holst(V).

Partierne i valgforbundet er enige at de ønsker et bredt samarbejde i regionsrådet, og de rækker hånden ud til både De Radikale, De Konservative og Socialdemokraterne.

- Vi ønsker at fortsætte det brede samarbejde, og det har jeg hørt at De Radikale og De Konservative også ønsker. Det er vigtigere end min person, og så må vi se efter valget om der er flertal for mig som formand, siger Carl Holst.

Ved du noget? Så send os et tip