Smerter koster 16.000 jobbet

Langt flere mennesker end forventet lider af kroniske smerter, viser ny opgørelse fra Netdoktor.dk. Undersøgelsen dokumenterer samtidig, at kroniske smerter er invaliderende og ofte koster mennesker deres job.

Det er internetportalen Netdoktor.dk, der har opgjort antallet af mennesker med kroniske nervesmerter i Syddanmark. Undersøgelsen "smertekundskab.dk" dokumenterer, at 32.000 mennesker i Syddanmark lider af smerter 24 timer i døgnet. Mange af dem bliver ramt af depression og selvmordstanker.

- Det er et usynligt handicap og der er ikke stor viden om det her område, hverken i befolkningen eller blandt behandlere, siger siger Gitte Handberg, der er overlæge på Smertecenter Syd ved Odense Universitetshospital.

Tinamarie Sandberg fra Munkebo er en af de 32.000 borgere i Syddanmark, der lider af smerter døgnet rundt.

- Det er en brændende og svigende smerte hele tiden - og så er der visse dele af kroppen, der sover konstant, siger Tinamarie Sandberg.

I dag er hun i en alder af 44 år førtidspensionist.

Mister job

Tinamarie Sandberg er langt fra den eneste, der har måttet kvittet jobbet på grund af kroniske smerter.

Undersøgelsen viser, at smerterne virker invaliderende og op mod 16.000 mennesker i Syddanmark har mistet deres job på grund af kroniske smerter.

- Det er en meget stor belastning for det enkelte menneske, men for samfundet er det samtidig en meget stor byrde med de mange lidende mennesker, der bliver udsstødt af samfundet og som kræver meget behandling, siger Gitte Handberg.

På landsplan har mere end 200.000 danskere været ramt af nervesmerter på et tidspunkt i deres liv.

Oversigt

    Oversigt