Smuthul i automatisk fartkontrol.

Bilisterne har fundet et smuthul i loven, så de kan slippe for at betale store fartbøder, når de bliver snuppet af den automatiske fotoovervågning.

-

Bilisterne har fundet et smuthul i loven, så de kan slippe for at betale store fartbøder, når de bliver snuppet af den automatiske fotoovervågning.

Hvis man har lånt sin bil ud til en bekendt, der er blevet filmet for at køre for stærkt, kan den pågældende nemlig slippe for at betale en bøde. Det skriver Jydske Vestkysten tirsdag.

Mindre bøde

For hvis bilens ejer nægter at oplyse, hvem der har lånt bilen, kan han eller hun kun komme til at betale en bøde på 500 kroner. I modsætning til de store beløb, som en fartoverskridelse ellers kan udløse.

I sager om automatisk fotoovervågning er det politiet, der sidder med bevisbyrden. Og Gert Clausen, vicepolitikommissær i Odense Politi har flere konkrete eksempler på, hvordan fartsyndere er sluppet med store rabatter, fordi en bilejer har afvist at udtale sig.

Nej fra politikerne

\"Da vi begyndte med fotofælderne sagde vi til politikerne, at vi gerne ville have hævet bøden for at nægte at fortælle, hvem man har lånt sin bil ud til. Men det ville politikerne ikke. Man kan da godt ærgre sig over, at nogle slipper af krogen på den konto, men sådan er det\", siger Gert Clausen til Jydske Vestkysten.

Men måske er der alligevel en ændring af loven på vej. Ihvertfald mener den retspolitiske ordfører for Det Konservative Folkeparti Helge Adam Møller at politiet skal henvende sig til Justitsministeriet for at for lukket smuthullet for fartsyndere.

 

Oversigt

    Oversigt